SDP BiH
OO SDP Kiseljak

Zahvaljujući višegodišnjem insistiranju vijećnika SDP-a na zgradi Općine Kiseljak postavljena zastava BiH

Jučer je u održana je Svečana sjednica povodom Dana Općine Kiseljak, kojoj su prisustvovali i vijećnici SDP BiH Kiseljak, čime su pokazali kako poštuju svoju općinu i građane Kiseljaka, a, prije svega, poštuju odluke Ustavnog suda BiH.

Vijećnici SDP BiH Kiseljak će i u narednom periodu raditi za dobrobit svih građana Kiseljaka (Srba, Hrvata, Bošnjaka i svih ostalih građana), a satisfakcija za naš predan rad je zastava države Bosne i Hercegovine na zgradi Općine Kiseljak, koja je na ovu zgradu postavljena nakon višegodišnjeg insistiranja naših vijećnika.

Osim inicijative za postavljanje zastave, vijećnici SDP-a su se uspjeli izboriti i za ubuduće obilježavanje državnih praznika kroz svečane sjednice Općinskog vijeća Kiseljak.

Ovim putem pozivamo “državotvorne zaštitnike” iz SDA da preuzmu odgovornost za svoj nemaran rad u OV Kiseljak zbog personalnih interesa, koji su prepreka za razvoj Općine Kiseljak, ali i prepreka za bilo kakav napredak naših građana, a posebno za Bošnjake, koje oni “predstavljaju”.

Također ih pozivamo da poštuju presude Ustavnog suda BiH, jer je više nego licemjerno pozivati se na apelacije upućene prema Ustavnom sudu BiH i nakon toga ne poštovati presude i djelovati “državotvorno”, jer je Dan Općine Kiseljak Ustavni sud BiH proglasio validnim.