SDP BiH
Saša Magazinović

Vlast je proglasila svoj politički bankrot

Predsjednik Glavnog odbora i poslanik Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović sastao se danas u Sarajevu sa Rebeccom Shah iz Ureda za zapadni Balkan ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, zaduženom za Bosnu i Hecegovinu, Julianom Millerom, političkim sekretarom, te Amrom Salkić, političkom savjetnicom u Ambasadi Velike Britanije u BiH.

Tema sastanka je bila aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na zastoj reformskih procesa.

Magazinović je iznio stav da je danas očigledno da je aktuelna koalicija na svim nivoima proglasila politički bankrot i da će u periodu do izbora učiniti sve da pažnju javnosti skrenu sa činjenice da se nisu desile reforme koje su najavljivali, te da se rezultati rada vlasti kreću između skromnih i nepostojećih. Dodao je da se u tom smislu od nacionalnih stranaka u narednom periodu može očekivati dodatno podizanje tenzija, uglavnom zasnovano na manipulisanju nacionalnim emocijama građana.

Sagovornici su se složili da su kriminal i korupcija jedan od najvećih problema bosanskohercegovačkog društva, te da je nezavisnost pravosuđa i sprječavanje političkog uticaja i zloupotreba ovih institucija od presudnog značaja.