SDP BiH

Vjerska i etnička obilježja u školama

Pojašnjenje pitanja

Etnički podijeljen obrazovni sistem je rak rana društva Bosne i Hercegovine, pored segregacije, diskriminacije i nemogućnosti da djeca uče maternji jezik u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, kao problem se nameću i vjerska i etnička obilježja u našim javnim školama.

 

Stav SDP BiH

Svi oblici segregacije u školama moraju prestati, vlasti trebaju osigurati inkluzivno i nediskriminirajuće okruženje za učenje u svim školama što uključuje i uklanjanje svih simbola koji predstavljaju etničku ili vjersku pripadnost. Javne školske ustanove finansiraju se iz budžeta koji podjednako pripada svim građanima Bosne i Hercegovine i nedopustivo je da se u školama ističu simboli samo jednog naroda ili simboli vjerskih zajednica.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu