SDP BiH
Irfan Čengić

Više od 50 posto budžeta za infrastrukturu i kapitalne projekte

Općina Stari Grad Sarajevo je organizovala novogodišnju press konferenciju na kojoj su predstavljeni realizovani projekti u 2017.godini, kao i planovi za 2018.godinu. Na konferenciji je prisustvovao i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Irfan Čengić.

“Više od 50 posto budžeta u narednoj godini su planirana za kapitalne i infrastrukturne projekte, kada se u budžet uključe sredstva za četiri kapitalna projekta. Načelnik Hadžibajrić je u potpunosti prihvatio sugestije i programske ciljeve SDP-a Stari Grad, kada je u pitanju budžet za 2018. godinu i isti će dobiti naš podršku”, istaknuo je dopredsjedavjući Čengić.

U pripremi budžeta, SDP Stari Grad je održao javnu raspravu i konsultacije sa načelnikom Hadžibajrićem. Općinsko vijeće će razmatrati budžet na redovnoj sjednici 28. decembra.