SDP BiH
Muamer Mekić

ViK već 4 godine odbija prikopčati 530m izgrađene kanalizacije

Javno komunalno preduzeće Vododvod i kanalizacija (ViK) već četiri godine odbija prikopčati 530 metara postavljene kanalizacije. Na današnjoj sjednici Vijeća Općine Stari Grad klub Vijećnika SDP BiH ponovo je aktuelizirao ovo pitanje neodgovornosti ViK-a i maćehinskog odnosa Kantona prema Starom Gradu.

Muamer Mekić, šef kluba vijećnika SDP Stari Grad pojašnjava kako je krajem 2013. i početkom 2014. godine okončan je projekat izgradnje 530 metara kanalizacione mreže u MZ Mošćanica, te da od tada, pa sve do danas, preduzeće Vodovod i kanalizacija uporno odbija prikopčati kuće na postojeću izgrađenu mrežu.
„Sve godinama stoji i čeka se na VIK koji samo treba da priključi kuća na mrežu, jer to ne smije raditi niko osim njih. Iz ovog javnog komunalnog preduzeća su navodno poručili kako ne žele da urade priključke jer tokom izgradnje oni nisu izabrani kao nadzorni organ. To durenje preko leđa građana je suludo! Oni su javno komunalno preduzeće i ovakva dugogodišnja opstrukcija i ucjena je zastrašujuća poruka građanima“, upozorava Muamer Mekić.

Ukupna investicija za izgradnju kanalizacione mreže, koja trenutno propada, državu je koštala 137.500 KM, a moguće da je zbog neodržavanja i nekorištenja u ovim godinama došlo do kvarova koji će iziskivati nove troškove.
„Već smo navikli da SDA-ovi direktori javnih preduzeća ignorišu Stari Grad i kažnjavaju Starograđane. Znamo da je Stari Grad jedina općina u Kantonu Sarajevo gdje SDA nije na vlasti i to itekako osjetimo u maćehinskom odnosu Kantona prema našoj Općini. Pozivamo odgovorne osobe u Vladi Kantona Sarajevo da se okane stranačkog politikanstva, da odmah reaguju i kazne odgovorne za ovu sramotnu opstrukciju, te da konačno usklade riječi i djela. Sramota je da građani ispaštaju zbog nečije političke netrpeljivosti“, ističe Muamer Mekić.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu