SDP BiH

Umjesto općinske administracije, građani Vogošće sami djeluju protiv bespravno postavljenih objekata

Nakon što peticije građana upućene nadležnima u Općini Vogošća, da se sa parking-prostora u Ulici 24. juna do broja 20 ukloni bespravno postavljeni kiosk koji ometa parkiranje vozila stanara, prije mjesec dana, takvo nešto od njih je svojom inicijativom zatražio i Munib Sivac, vijećnik SDP BiH u Općinskom vijeću Vogošća.

Tom prilikom istakao je kako u ovom dijelu Vogošće inače nedostaje parking-mjesta te se začudio što su nadležni, baš nasred parkinga, dozvolili postavljanje kioska.

– Nisam zadovoljan nemuštim odgovorom općinske administracije koja mi je odgovorila kako je u toku inspekcijski postupak te će se u narednom periodu izvršiti uklanjanje tog kioska na neku drugu lokaciju, kaže Munib Sivac, vijećnik SDP BiH.

Građani revoltirani ovakvim odgovorom, samoorganizirali  su se i predmetni kiosk odgurnuli sa parkinga te tako „oslobodili“ svoja parking mjesta. Istina, on se sada prevrnut našao na trotoaru, ometajući nesmetan prolaz građana i, kao spomen inertnosti općinskoj administraciji, predstavlja ruglo usred naselja.

(avaz.ba)