SDP BiH
Inicijativa mještana

Ulica u Kozluku nosit će ime po Fadilu Banjanoviću Braciki

Završeno je asfaltiranje ulice Velika Jedrena u Kozluku, a stanovnici ove ulice pokrenuli su inicijativu da jedan dio ove ulice dobije naziv po Fadilu Banjanoviću Braciki.

Kozluk je u subotu bio mjesto veselja i susreta svih generacija Kozlučana koji se nalaze u cijelom svijetu. Povod susretu i upriličenoj svečanosti u ovom mjestu bilo je asfaltiranje 900 metara ulice Velika Jedrina koja se nalazi u samom centru ove čaršije.

Prema riječima okupljenih mještana, ovo je samo početak aktivnosti u kozlučkoj čaršiji, a koje će se nastaviti u toku cijele kalendarske godine. Ovaj projekat je finansirali su mještan Kozluka, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Gradska uprava Zvornik, piše Zvornički.ba.

Fadil banjanović Bracika bio je predvodnik povratka u Podrinje, koji je odvijao pod motom “Nijedna kuća ko svoja, nijedna rijeka ko Drina”.

Banjanović je preminuo 12. decembra 2011. u 49. godini.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu