SDP BiH
SDP BiH Derventa

Tražimo istragu ko kupuje glasove

Najaktuelnija derventska priča ovih dana je, kako obavješteni tvrde, kupovina glasova za naredne lokalne izbore.

Opštinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH traži od Opštinske izborne komisije, da od Centralne izborne komisije zatraži da provjeri koje su to adrese u inostranstvu na koja će ići više od 10 glasačkih listića i da tragom te informacije dođe do lica koja kupovinom glasova žele da utiču na volju građana ko će da vodi ovu sredinu u narednom periodu.

Očigledno je da su velika sredstva u pitanju i dobro obučeni pojedinci koji se stavljaju iznad izvorne volje glasača. Javnost mora znati na vrijeme da li su ove priče utemeljene, jer ćemo inače doći u poziciju da samo oni sa velikim novcima (čije je i sticanje, također, upitno) moći da računaju na mjesta u strukturama u kojima se odlučuje o svim pitanjima bitnim za naše živote i budućnost.

Derventski SDP neće nikada učestvovati u ovakvim aktivnostima i oštro ih osuđuje. Uvjereni smo da je najveći broj glasača to podržava i da će Derventu voditi oni, koji stvarno, imaju najveću podršku građana.