SDP BiH
Zukan Helez

Što prije zakazati sjednicu u Parlamentu o boračkim problemima

Odmah po otvaranju današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, poslanik Socijaldemokratske partije BiH Zukan Helez zatražio je da što prije bude zakazana i posebna tematska sjednica koja će biti posvećena boračkoj problematici u FBiH.

Predsjedavajući tog doma Edin Mušić odgovorio je da će se Kolegij Doma na jednom od njegovih narednih zasjedanja odrediti o zakazivanju ne samo te već i drugih tematskih sjednica čije održavanje su ljetos, prije godišnjih odmora, zatražili poslanici.

Poslanik Helez, pak, kaže da nije zadovoljan ovim Mušićevim odgovorom.

Ponovio je insistiranje da tematsku sjednicu o problemima boračke populacije treba zakazati što hitnije jer, kako je dodao, demobilisanim borcima koji već mjesecima borave, u znak protesta, u šatorskom naselju formiranom ispred sjedišta Federalne vlade, treba stvoriti uvjete da što prije dobiju zadovoljavajuće rješenje i odu svojim domovima.