SDP BiH

Stjepan Mesić i Jasmin Imamović posjetili tvrđavu u Srebreniku

Gradonačelnik Tuzle i član Glavnog odbora SDP BiH, Jasmin Imamović, susreo se sa bivšim predsjednikom Republike Hrvatske i počasnim građaninom Tuzle, Stjepanom Mesićem, njegovim saradnicima i prijateljima.

U okviru susreta, bivši predsjednik Republike Hrvatske i gradonačelnik Imamović, posjetili su Stari grad u Srebreniku, jedan od simbola kontinuiteta bosanskohercegovačke državnosti, srednjevjekovnu tvrđavu, u kojoj su, između ostalih, stolovali bosanski ban Stjepan II Kotromanić i njegov nasljednik i prvi bosanski kralj, Tvrtko I Kotromanić.

Mesić je počasni građanin Tuzle od oktobra 2015. godine kada mu je povodom 72-godišnjice odbrane Tuzle dodijeljeno to priznanje.

“Tuzla je u najtežim trenucima sačuvala ono što je njena osnova, toleranciju, odsutnost odvajanja po bilo kojoj osnovi. Suživot u toleranciji je jedini izlaz iz vrtloga i uzajamne mržnje u koje su nas bacali ratovi.”, rekao je ovom prilikom Mesić.