SDP BiH
SDP BiH Tešanj

Sretan 5. oktobar-Dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj dan se obilježava u više od 100 zemalja svijeta, a proglasio ga je UNESCO 1994. godine.

Osnov za razvoj  jednog društva je odgojno-obrazovna djelatnost. O stanju obrazovanja u BiH najbolje pokazuje odnos vlasti prema problemima u kojem se nalazi obrazovanje i prosjvetni radnici danas.
Opterećeno raznim ideologijama, političkim ciljevima, podjelama, sa minimalnim primanjima prosvjetnih radnika, obrazovanje, danas, najmanje priprema mlade za život i rad, a generira podjele i sukobe.

U želji za bolje dane i zasluženo mjesto u BH društvu svim prosvjetarima, a posebno naše Općine, čestitamo 5. oktobar-Dan nastavnika/učitelja.

U ime Općinske organizacije SDP BiH Tešanj i svoje osobno.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu