SDP BiH
Hakija Meholjić

Siromaštvo rađa svađu

Eskalacija nasilja i međunacionalnih tenzija, koja je prethodnih dana uzdrmala Srebrenicu, izazvala je veliko uznemirenje i zabrinutost među stanovništvom te siromašne opštine.

Nakon što je iz lokalne policije potvrđeno da se u ponedjeljak dogodilo nekoliko međubošnjačkih tuča u Potočarima i samom centru grada, u kojima je najdeblji kraj izvukao bivši odbornik u lokalnom parlamentu Senaid Hasanović, nezvanične informacije govore o tome da je batine od svojih sunarodnika u Skelanima nedavno “fasovao” i aktuelni odbornik SDA u SO Srebrenica Almir Muminović.
Predsjednik Opštinskog odbora SDP BiH u Srebrenici Hakija Meholjić smatra da su poslednji incidenti u tom gradiću prije svega uzrokovani lošom ekonomskom situacijom u cijeloj opštini.

– Ljude bez posla i bilo kakve perspektive najlakše je posvađati i nagovoriti da rade svakakve gluposti. Zato se i tuku i svađaju po kafanama, jer nemaju ništa pametnije da rade. Takve nesrećnike je uvijek bilo najlakše posvađati i nahuškati jedne na druge – kaže Meholjić.

frontal.ba


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu