SDP BiH

Segregacija i diskriminacija u školama

U Bosni i Hercegovini postoji znatan broj slučajeva „dvije škole pod jednim krovom“. U pitanju su dvije škole u istoj zgradi koje pohađaju djeca različitog etničkog porijekla. Osim toga u mnogim dijelovima bih u školama je na djelu i jezička diskriminacija.

Okončanje segregacije i diskriminacije u školama je zakonska i civilizacijska obaveza naše generacje. Želimo graditi odnose u BiH zasnovane na međusobnom uvažavanju, iskorijeniti podjele kao što su dvije škole pod jednim krovom, te omogućiti svakom dijetetu u svakom kraju Bosne i Hercegovine da može učiti i bosanski i srpski i hrvatski jezik, kao i oba naša pisma.

Socijaldemokratski stav!

A B D F H I K M N O P R S U V Z