SDP BiH

SDP i DF uputili prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH

Zastupnici SDP-a BiH i DF-a u Federalnom parlamentu uputili su prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH. Dvadesetijedan zastupnik opozicionih partija stavili su potpis na ovaj prijedlog i uputili ga na protokol Parlamenta FBiH.

U obrazloženju Prijedloga navode da Predstavnički dom nije prihvatio izvještaj o prošlogodišnjem radu Vlade, nisu prihvatili izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za 2016. godinu, članovi Vlade FBiH ne prisustvju sjednicama Parlamenta FBiH.

Šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Parlamentu FBiH Elvir Karabajić smatra da postoji dovoljno razloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH.

“Stanje u poljoprivredi je katastrofalno, ali to je odraz stanja u Vladi. Imamo i zastoj u izgradnji autoputa. Odgođena je i primjena Zakona o suzbijanju korupcije. Sve to zaustavlja razvoj FBiH”, istakao je Karabajić.

Zahtjev za smjenu Vlade FBiH možete pročitati ovdje:

Zahtjev za smjenu VLADE


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu