SDP BiH
Bosanska Gradiška

SDP BiH obilježio Dan oslobođenja opštine Gradiška

Povodom 24. aprila Dana oslobođenja opštine Gradiška delegacija Opštinske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Gradiška položila je vijenac na Centralni spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora iz Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine.

Obilježavanju značajnih datuma iz istorije Gradiške opštine posvećuje se posebna pažnja u OO SDP BiH Gradiška, sa ciljem prenošenja i njegovanja tekovina NOB-e na mlade generacije i očuvanja pomena na hrabre borce NOR-a i mnogobrojne žrtve fašističkog terora koji su svoj život dali za slobodu. Za slobodu su svoj život dala i tri narodna heroja iz ovog kraja: Stevan Dukić, Enver Šiljak i Lepa Radić.

Pored polaganja vijenaca delegacija OO SDP BiH Gradiška je učestvovala i na otvaranju stalne arheološke postavke Zavičajnog muzeja Gradiška po nazivom „Arheološka baština Opštine Gradiška“ od praistorije do kraja srednjeg vijeka“.

U okviru obilježavanja Dana opštine Gradiška održan je festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine „Zdravofest 2016“, na kojem su održana takmičenja za najbolji lovački i ribolovački kotlić, izložba zdrave hrane, promocija domaćih rakija, vina i sokova, pčelinjih i drugih eko proizvoda. Ovu tradicionalnu manifestaciju pored velikog broja posjetilaca, posjetili su i mnogi članovi SDP BiH Gradiška, a pojedini članovi SDP BiH su bili i učesnici takmičarskog dijela manifestacije.

Aktivisti Foruma mladih SDP BiH Gradiška, u toku ove manifestacije podijelili su mnogobrojnim građanima prvi broj novina SDP BiH „Glas slobode“.