SDP BiH
Što skorije održavanje sjednice

SDP BiH i Demokratska fronta traže vanrednu sjednicu nakon upućenog Prijedloga zakona o izbornim jedinicima u FBiH

Klubovi zastupnika DF-a i SDP-a su danas i zvanično predali pismeni zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a u vezi zajedničkog Prijedloga Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

“U Bosni i Hercegovini je 2018. godina izborna, Centralna izborna komisija BiH će u maju 2018. godine raspisati Opšte izbore, te, s tim u vezi, Parlament Federacije BiH ima obavezu u skladu sa lzbornim zakonom BiH i Ustavom Federacije BiH osigurati maksimalne demokratske standarde u pogledu određivanja broja i strukture mandata članova Parlamenta FBiH”, navodi se.

Klubovi zastupnika DF-a i SDP-a smatraju da je ovakav Zakon potrebno usvojiti po hitnom postupku.

“S obzirom na to da bi, u kontekstu vrlo skorog raspisivanja Opštih izbora 2018. godine, u slučaju nedonošenja ovakvog Zakona vrlo izvjesno nastupile štetne posljedice po Federaciju BiH, postoji neodložna potreba da se urede odnosi i pitanja koja su predmet ovog Zakona i to prije nego nastupi izborna godina”, stoji u zahtjevu.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu