SDP BiH
Inicijativa vijećnika SDP-a Denisa Challengera o smjeni Seida Fazlagića

SDA u Općini Centar odbila smjenu osuđenog vozača Amira Zukića

Vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Centar Sarajevo Denis Challenger na 13. redovnoj sjednici uputio je inicijativu za smjenu Seida Fazlagića, vozača Amira Zukića i funkcionera SDA, sa mjesta člana Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa Općine Centar Sarajevo.

Međutim, vijećnici SDA su svojim glasovima odbili ovu smjenu i tako zaštitili Fazlagića, koji je nedavno priznao krivicu i osuđen je na osam mjeseci zatvora. Ovako je SDA još jednom dokazala da im nije bitna zakonitost u radu lokalnih institucija, nego samo zaštita svojih, dokazano, kriminalnih kadrova.

Podsjećamo, Seid Fazlagić je uhapšen u februaru ove godine u okviru akcije “Bosna” koja se provodila zbog sumnje za ilegalna zapošljavanja u javnim preduzećima. Osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog pomoći počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela nakon što je sarajevski Općinski sud prihvatio sporazum o priznanju krivnje koji je potpisao sa Tužilaštvom.