SDP BiH
OO SDP BiH Konjic

Savjetovanje o aktuelnom stanju u Opštinskoj organizaciji SDP BiH Konjic

Sinoć je u Drvenoj Sali Narodnog univerziteta u Konjicu uz prisustvo velikog broja aktivista i članova održano Savjetovanje Opštinske organizacije SDP BiH Konjic na temu „Aktuelno stanje u Opštinskoj organizaciji SDP BiH Konjic i aktivnosti na jačanju organizacije i djelovanju članova SDP-a“.

Savjetovanje je simbolično otvorio predsjednik GO SDP BiH Saša Magazinović koji je govorio o razlozima i uslovima raspuštanja OO SDP BiH Konjic i pravcima djelovanja Povjereništva.

Šef Povjereništva SDP BiH Konjic Mustafa Alikadić u uvodnom dijelu je istakao nekoliko ličnih impresija i stavova Povjereništva, posebno ističući kredibilitet kao vraćanje međusobnog povjerenja, multinacionalni karakter našeg SDP-a u Konjicu i antifašizam kao univerzalno načelo svih socijaldemokratskih stranaka. Posebno je naglasio kao i ostali govornici iz Povjereništva posebnu važnost uspostavljanja moderne organizacijske strukture i značaj osnovnih organizacija u djelovanju SDP-a.

Članovi Povjereništva OO SDP BiH Konjic: Irfan Tabaković, Dženan Kovačić i Vesna Saradžić govorili su o aktivnostima Povjereništva u proteklom periodu, upoznali su prisutne sa novom Odlukom o organizaciji i uređenju rada OO SDP BiH Konjic, novom organizacijskom strukturom i inoviranoj ulozi osnovnih organizacija te o djelovanju predstavnika OO SDP BiH Konjic u organima SDP BiH i u zakonodavnoj vlasti.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je upoznao članstvo sa vrlo važnim aktuelnim zbivanjima u SDP-u i državi sa posebnim osvrtom na njegovo viđenje stanja u našoj Opštinskoj organizaciji. Važno je istaknuti da se osvrnuo na aktuelna pitanja federalizma te kako ga vidi i zagovara HDZ i kako ga u tome podržava zvanična politika Republike Hrvatske, naglasivši da je to ništa drugo nego etnička podjela Bosne i Hercegovine na tri djela. Predsjednik nije mogao izbjeći da istakne i da je bukvalno zaustavljena izgradnja autoputa te kako su naumili da ne  naprave ni jedan kilometar u ovom mandatu. Na kraju naglasio je da je jedinstvo svih članova i rukovodtsva SDP BiH Konjic najvažniji garant uspjeha ove organizacije u budućnosti.

Tokom Savjetovanja od strane pristunih aktivista i članova iznesen je niz primejdbi, sugestija i stavova o njihovom viđenju stanja u OO SDP BiH Konjic. Naravno da nisu izricane samo pohvala bilo je kritika ali i konstruktivnih inicijativa.

Savjetovanje je završeno sa motom „Moderno organizirana OO SDP Konjic i aktivno djelovanje svih članova organizacije“