SDP BiH
Saša Magazinović

Saradnjom SDP-a i DF-a vratit ćemo povjerenje građana

Sutra će u Sarajevu biti održana zajednička sjednica glavnih odbora Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte. O tome šta se nakon sutrašnje sjednice može očekivati na političkoj sceni u budućnosti govorili su predsjednik Kluba ove stranke u Parlamentu BiH Damir Bećirović i predsjednik Glavnog odbora SDP-a i zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović.

Magazinović je kazao da je sutrašnja sjednica je veliki dan za ove dvije stranke, ali i za sve građane BiH koji vide nadu u zajedništvu i međusobnom razumijevanju za razliku od postojećih politika podjela, blokada i sukoba.

“Naravno i logično, iz različitih interesa ima onih političkih stranaka i pojedinaca koji ne gledaju blagonaklono na intenziviranje ove saradnje. Njihova zabrinutost nam je vjetar u leđa i pokazatelj da smo na dobrom putu. Tu mislim na aktuelne nacionalističke oligarhije”, kazao je Magazinović za N1.

On dodaje da će se “ulaskom ove dvije stranke u vlast staviti tačka na retrogradne procese koji se vode danas”.

“Mi u SDP-u, ali i naši partneri iz DF-a, kao i druge političke stranke građanske provicijencije, nezavisni intelektualci, akademska zajednica i nevladine organizacije s kojima imamo komunikaciju, ali i buduću saradnju, očekujemo da ćemo dobiti povjerenje građana, odnosno povratiti povjerenje građana i da ćemo obezbjediti da se niti jedna ključna odluka ne donese bez nas i da će se našim ulaskom u vlast staviti tačka na retrogradne procese koji se vode danas”, naveo je predsjednik Glavnog odbora SDP-a i zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović.

Na sjednici će se obratiti predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić i Željko Komšić, predsjednik DF-a, te će biti potpisan Okvirni sporazum o saradnji.