SDP BiH

Radno iskustvo svima

Pojašnjenje pitanja

Nakon završenog školovanja mladi teško dolaze do posla i ne pruža im se mogućnost da steknu prvo radno iskustvo. Često nepostojanje jasnih kriterija pri zapošljavanju i primanju volontera, odnosno pripravnika, mlade u BiH  dovodi u poziciju besperspektivnosti, zbog čega je ova zemlja, među prvima po broju odlaska mladih. Posao i prvo radno iskustvo skoro da je jedino moguće dobiti preko veze, koruptivnih radnji  i političke pripadnosti, a obrazovanje, kompetencije, stručnost i znanje uglavnom padaju u drugi plan.

 

Stav SDP BiH

Implementacijom ove javne politike želimo mladima omogućiti lakše sticanje radnog iskustva, a samim tim i lakše polaganje stručnih ispita, te stvoriti transparetniji način izbora volontera. Svim mladim ljudima želimo obezbijediti radno iskutvo nakon završenog školovanja, a ne samo podobnim. Omogućavanje pravovremenog obavljanja prvog radnog iskustva za rezultat će imati kompetetniju i spremniju radnu snagu.

Ovdje možete pročitati cijelu javnu politiku “Radno iskustvo svima”:

PRILOG 1 – Javna politika RIS

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu