SDP BiH
GO SDP Tuzla

Radni sastanak gradonačelnika Tuzle i šefa Ureda Misije OSCE-a u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i šef Ureda Misije OSCE-a u Tuzli, Karl Jorssen, sa saradnicima, sastali su se danas u Gradskoj upravi. Tokom sastanka razgovaralo se o aktivnostima koje se sprovode sa ciljem jačanja lokalne samouprave, realizacije reformskih procesa i vladavine prava.

Tokom sastanka gradonačelnik je goste upoznao sa infrastrukturnim projektima i drugim aktivnostima na kojima je angažovana gradska uprava, ali i sa trenutnim problemima s kojima se susreće. Gradonačelnik se zahvalio na podršci koju Misija OSCE-a u BiH pruža pri realizaciji projekata, koji za cilj imaju poboljšanje uvjeta za život na području grada Tuzla.

Ovom prilikom šef Ureda Misije OSCE-a u Tuzli, Karl Jorssen istakao je dobre odnose i dobru saradnju sa gradskom administracijom, te naveo neke projekte koji su dosad uspjesno realizirani na području grada Tuzla, s ciljem poboljšanja kvaliteta života svih građana. Gradonačelnik je izrazio podršku za dosadašnje i predstojeće projekte OSCE-a, te se osvrnuo i na nedavnu posjetu Šefa Misije OSCE-a u BiH, Ambasadora Jonathana Moorea i njegovu konstataciju da je Tuzla divan primjer multikulturalnosti za sve druge gradove i opštine u BiH.