SDP BiH
Forum žena SDP BiH

Poziv za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2017

Forum žena SDP BiH u saradnji sa Forumom lijeve inicijative i uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme, poziva sve zainteresovane osobe, da se prijave za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2017.

Sudjelovanjem u Akademiji rodne ravnopravnosti, imate priliku da razmjenite iskustva, te unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje. Demokratski procesi i položaj žena, institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost, žene na tržištu rada, zdravlje, roditeljstvo, zaštita djece, starih osoba i invalida, žene, mir i sigurnost su teme koje vas očekuju na Akademiji.

Akademija podrazumijeva VI modula:

I i II modul (02.-04.6.2017. godine u Sarajevu)
Teme: Demokratski procesi i položaj žena
Institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost
III modul (16.-17.9.2017. godine u Mostaru)
Tema: Žene na tržištu rada
IV modul (30.9-01.10.2017. godine u Zenici)
Tema: Zdravlje, roditeljstvo, zaštita djece, starih osoba i invalida
V i VI modul (17.-19.11.2017. godine u Sarajevu)
Teme: Žene, mir i sigurnost
Političke vještine

Da bi uspješno završili Akademiju, potrebno je da prisustvujete na svim modulima. Učesnicima i učesnicama će se dodijeliti certifikati o uspješno završenim programima.

Svi zainteresovani, mogu se prijaviti putem ON LINE LINK-a:

najkasnije do kraja dana 22. maja 2017. godine. Broj polaznika/ca je maksimalno 30 učesnika/ca.

Molimo vas da unutar online aplikacije, popunite polje motivaciono pismo, koje će imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kandidatkinja.

Učešće na Akademiji je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja, prevoza, kao i smještaja za učesnike i učesnice pokrivaju organizatori. Za sve dodatne informacije obratite nam se putem kontakta: +387 33 612 529 ili info@fli.ba.