SDP BiH
Saša Magazinović

Poskupljenje goriva nema nikakve prateće mjere

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDPBiH) je, nakon što nije prihvaćeno razmatranje izmjena Zakona o akcizama po hitnom postupku, izjavio novinarima kako je očigledno da je Parlament još jednom odbio da poklekne pred pritiscima i odobri poskupljenje goriva od 10 KM po rezervoaru.
– Tim prije, što takvo poskupljenje apsolutno nema nikakve prateće mjere, budući da je više nego evidentno da će takvo poskupljenje pratiti i lančani efekt poskupljenja roba i usluga – naveo je on.
Istaknuo je da, osim toga, sam pristup Vijeća ministara BiH nije bio odgovarajući, „nisu razgovarali sa poslanicima, nisu branili svoj prijedlog, nego su to umjesto njih radili predstavnici međunarodne zajednice“.
– Narod nije glasao ni za MMF, ni za strane ambasadore, nego za domaće političare i oni trebaju preuzeti odgovornost i braniti svoje projekte – kazao je Magazinović.