SDP BiH
SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti za propuste u izgradnji Sportsko-rekreativnog centra Safet Zajko

Atletski savez Bosne i Hercegovine i međunarodna agencija za kontrolu i certificiranje atletskih terena za međunarodna takmičenja nedavno su utvrdili da sportski tereni Sportsko-rekreativnog centra Safet Zajko ne zadovoljavaju propisane norme te tako postala neupotrebljiva za oficijelna takmičenja. Obzirom da je Općina Novi Grad Sarajevo glavni investitor izgradnje Centra u koji je uloženo preko 1,5 miliona KM, SDP traži od nadležnih službi i načelnika Semira Efendića da u cilju zaštite općinskih investicija i uloženih sredstava građana utvrdi odgovornost za nastali propust i u što skorijem roku isti dovede u prvobitno planirano stanje.

Podsjećamo, tokom 2016. godine, naš najbolji atletičar Amel Tuka, u centru Safet Zajko postavio je, kako se tada mislilo novi državni rekord. Nakon izvršenih provjera atletske staze utvrđeno je niz nepravilnosti među kojima je i sama dužina staze koja je kraća za čak 82 cm, što praktično znači da se ovaj poligon u narednom period ne može koristiti za službena atletska takmičenja, što je prvobitno i bio cilj, jer bi u protivnom cijena izgradnje istog bila znatno manja