SDP BiH
Saša Magazinović

Podrška od sindikata Granične policije: Na nekim graničnim prelazima nema ni WC-a

Zabrinjavajuće loši uslovi rada Granične policije Bosne i Hercegovine potakli su Sašu Magazinovića, zastupnika Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednika Glavnog odbora SDP BiH, da aktuelizira ovo pitanje. Nakon što se jučer oglasio i inicijativu podržao direktor Granične policije Zoran Galić, danas je podrška stigla i od sindikata.

Predsjednik Sindikata Granične policije BiH Dragan Krvavac istakao je punu podršku inicijativi i ponovo podsjetio na katastrofalne uslove u kojima radi značajan broj graničnih policajaca. U izjavi za medije istakuo je kako je važno da se konačno čuje istina, te da na nekim prelazima nema ni WC-a.
Krvavac je poručio da je vrijeme da neko konačno progovori o nepostojećoj infrastrukturi i skrene pažnju na sve one pocijepane ili prljave zastave koje nas dočekaju na zahrđalim jarbolima pri ulasku u BiH.

„Ljudi rade u nehumanim uvjetima. Pa znate li da nemamo na nekim graničnim prelazima niti mokre čvorove. Užas jedan. Ja sam godinama o tome pisao, ali niko ništa. Vidite sada su izdvojili 200.000 KM za granične prelaze, pa to je jad i tuga. Dugo se borimo, ali uzaludno. Nadamo se da će se sada nešto promijeniti“, poručio je Krvavac.

U ranijem istupu Saša Magazinović je upozorio da zbog nemara i nesposobnosti policajci rade u katastrofalnim uslovima i da se trebamo zapitati ima li uopšte kraja sramoti koju ova vlast donosi državi i njenim građanima.

„Prema odredbama Zakona o graničnoj kontroli, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je ta koja je nadležna za izgradnju, dogradnju, obnovu, upravljanje i održavanje objekata i infrastrukture na graničnim prelazima. Pozivam predstavnike svih nadležnih institucija da ne pribjegavaju prebacivanju odgovornosti, nego da u okviru svojih mogućnosti učine sve što mogu da unaprijede stanje na graničnim prelazima“, navodi Magazinović i dodaje da se prije svega očekuje brza i konkretna reakcija Vijeća ministara i Uprave za indirektno oporezivanje.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić je također podržao ovu inicijativu. Poručio je da je ohrabrujuće da zastupnik u zakonodavnom tijelu pokaže interes da se situacija konačno promijeni nabolje, te da je nakon dugogodišnjih i brojnih apela nužno popraviti infrastrukturu na graničnim prelazima jer su prva slika Bosne i Hercegovine, a njeni službenici rade u nehumanim uvjetima.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu