SDP BiH
Inicjativa vijećnika SDP BiH Gazibarića

OV Travnik će raspravljati o problemu iseljavanja sa područja Travnika

Vijećnik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), Zoran Gazibarić, predložio je održavanje posebne sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se razgovaralo samo o problemu iseljavanja sa područja općine. Vijećnici za prisustvo ovoj sjednici ne bi dobijali naknadu. Vijećnici su tokom sjednice Općinskog vijeća Travnik potpisivali ovu inicjativu. Na kraju, inicjativu je podržalo 27 od 29 prisutnih vijećnika.

Problem iseljavanja stanovništva u zemlje Evropske Unije u potrazi za boljim životom prisutan je u zemljama regije i u cijeloj BiH, a nije zaobišao ni srednju Bosnu i Općinu Travnik. Evidentan je odlazak stručnog medicinskog kadra.