SDP BiH
Socijaldemokratska akademija rodne ravnopravnosti

Ostvarimo rodnu ravnopravnost !

Proteklog vikenda, 02.-04. juna 2017. godine, u Sarajevu, završen je I i II modul Socijaldemokratske akademije rodne ravnopravnosti, koju Forum žena SDP BiH realizuje u saradnji sa organizacijom Forum lijeve inicijative i Međunarodnim centrom Olof Palme.
Cilj modula Akademije je da ukaže na potrebu uključivanja muškaraca u ostvarivanju rodne ravnopravnosti.

Modul su otvorili Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH i prof. Nermina Zaimović – Uznunović, predsjednica Foruma žena SDP BiH, Miroslav Živanović, direktor Foruma lijeve inicijative, koji su polaznicama i polaznicima ukazali na problem rodne neravnopravnosti muškaraca i žena u Bosni i Hercegovini, kako u politici, obrazovanju, na radnom mjestu, tako i u svim drugim segmentima društva.

Tokom trajanja trodnevne edukacije učesnici i učesnice su aktivno učestvovali u diskusijama o demokratskim procesima i položaju žena, institucionalnim i zakonskim okvirima za rodnu ravnopravnost, sa uvodničarima i uvodničarkama: Lemanom Terzimehić, prof. Nerminom Zaimović – Uznunović, Dajanom Bakić, Adnanom Kadribašićem, Maidom Čehajić – Čampara.
Žene na tržištu rada je tema narednog modula koji će se održati u Mostaru.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu