SDP BiH
GO SDP Bihać

Oštro osuđujemo jučerašnji nenajavljen dolazak predsjednika RS Milorada Dodika

Osuđujemo manipuliranje nevinim žrtvama fašizma i politikantsko zazivanje nacionalnih tenzija. Gospodo ne prodajite maglu, rješavajte životne probleme građana!
Oštro osuđujemo jučerašnji nenajavljen dolazak u naš grad kao čin političke i ljudske bahatosti kao i politikantsku retoriku predsjednika RS Milorada Dodika izraženu u jučerašnjem svom obraćanju na spomen obilježju Garavice.

Njegovanje uspomena na sve nevine žrtve stradale u drugom svjetskom ratu naša je civilizacijska dužnost i obaveza. Jedno od takvih stratišta su sigurno i Garavice. Međutim okupljanja na takvim mjestima ne može biti prilika da se raspiruju nacionalne strasti putem paušalnih ocjena i stavova. To pogotovo ne može i ne smije činiti osoba koja negira međunarodnim presudama verificirane zločine i genocid. Nenajavljenim dolaskom dotični gospodin je zaboravio da je vrijeme zlonamjernih pokušaja ulaska u naš grad davno prošlo.

Stoga pozivamo nadležne institucije koje su ovako nešto svojom inertnošću učinile mogućim kazne odgovorne za ovaj organizacijski promašaj jer je svjesno prekršeno niz propisa kojim se utvrđuje procedura održavanja javnih okupljanja.

Bihać jeste i ostaje otvoren grad za sve dobronamjerne ljude i posjetioce, a što ovaj jučerašnji ni u kom smislu zasigurno nije bio.