SDP BiH

Općinska organizacija SDP BiH Travnik potpisala Sporazum o prijateljstvu sa SPD Leipzig

Na tragu nedavnih aktivnosti i potpisivanja sporazuma sa Ujedinjenom ljevicom grada Fano u Italiji (Sinistra Unita Fano), Općinska organizacija SDP BiH Travnik je, tokom nedavne posjete gradu Leipzigu u Njemačkoj, potpisala Sporazum o prijateljstvu sa SPD Leipzig , kojim je trasirala novi pravac međunarodnog djelovanja naše oganizacije.

Potpisivanju Sporazuma su prisustovali: Katharina Kleinschmidt (zamjenica predsjednika SPD Leipzig), Hassan Soilihi Mzé (Predsjednik SPD Leipzig), Siniša Dukić (šef Kluba SDP BiH u OV Travnik), Heiko Oßwald (predsjednik kluba SPD u gradskom vijeću Leipzig), Dr. Jens Katzek (član predsjedništva SPD Leipzig i kandidat na izborima za parlament Njemačke) i Holger Tschense (bivši načelnik i jedan od osnivača SDP Leipzig).
Prijateljska i bratska organizacija SPD Leipzig već duži niz godina vodi grad Leipzig ka privrednom i socijalnom oporavku, a prošle godine su proglašeni za najbrže rastući grad u Njemačkoj, u privrednom i društvenom segmentu. Potpisivanjem ovog Sporazuma o dugoročnoj saradnji, OO SDP BiH Travnik preuzima na sebe da, koristeći pozitivna iskustva naših prijatelja iz Leipziga, stvori okvire bržeg i pametnijeg razvoja općine Travnik, a sve u svrhu stvaranja pozitivnog okruženja za nove investicije i radna mjesta, u čemu naša općina sada oskudijeva.

OO SDP BiH Travnik smatra da je dugotrajna vladavina SDA i Hrvatske koalicije za Travnik stvorila prividnu sliku o razvoju Travnika u pravom smjeru, negirajući činjenice da je naša općina na 30. mjestu po stepenu razvoja u Federaciji BiH, te da je zaposleno tek oko 30% radno sposobnog stanovništva.
Imajući u vidu sve ove činjenice, kao i činjenicu da prosječna isplaćena plaća u Travniku iznosi 661,00 KM, OO SDP BiH Travnik preuzima na sebe da, koristeći iskustva iz Njemačke, doprinese pametnijem razvoju Travnika, u kojemu će raditi na stvaranju pozitivnijeg okruženja za investitore, kako domaće tako i inostrane.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu