SDP BiH

Općina Stari Grad nije ničim uključena u izgradnju poslovnog objekta na Tašlihanu

Klub vijećnika SDP Stari Grad Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća uputio niz pitanja nadležnim službama kako bi se ustanovilo da li Općina raspolaže bilo kakvim informacijama o izgradnji poslovnog objekta na nacionalnom spomeniku Tašlihan i da li je Općina na bilo koji način učestvovala u procesu. U ime SDP BiH pitanja je postavio šef kluba vijećnika Muamer Mekić.

Klub je uputio sljedeća pitanja: Da li je Općina Stari Grad Sarajevo na bilo koji način upućena u inicijativu za izgradnju objekta na nacionalnom spomeniku Tašlihan? Da li općinska administracija raspolaže bilo kakvim informacijama o tome šta se gradi, ko je investitor i kako će projekat izgledati? Da li Općina u ovom procesu ima bilo kakve nadležnosti, odnosno da li će Općina Stari Grad Sarajevo morati izdavati određene dozvole, saglasnosti ili slične dokumente? Da li Općina Stari Grad Sarajevo ima mogućnost da spriječi izgradnju objekta na ovom nacionalnom spomeniku?

Općinski načelnik je odmah usmeno odgovorio da Općina, prema njegovom saznanju, nije ničim uključena u slučaj, niti je učestvovala na bilo koji način. SDP očekuje pismeni odgovor službi na osnovu kog će se pripremiti reakcija za narednu sjednicu Općinskog vijeća.

SDP Stari Grad je već reagovao na obznanjenu namjeru izgradnje poslovnog objekta na temeljima nacionalnog spomenika Tašlihan. Najavljen je niz aktivnosti kojim će se starogradski socijaldemokrati suprotstaviti ovom sramnom činu, a o kojima će konačnu odluku donijeti Predsjedništvo organizacije na večerašnjoj vanrednoj sjednici.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu