SDP BiH
Nastavak razvoja Srebrenice prema dogovoru iz 2012. godine.

OO SDP BiH Srebrenica ne pristaje na ultimatume SDA

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije BiH Srebrenica, kao odgovorna politička partija, kojoj je na prvom mjestu interes građana opštine Srebrenica, vrlo odgovorno razmatra situaciju povodom lokalnih izbora u Srebrenici.

Opštinski odbor SDP BiH je svjestan da će se ovogodišnji lokalni izbori održati u daleko težim okolnostima nego 2012. godine i potpuno smo svjesni važnosti svakih izbora u Srebrenici, koji mogu ostaviti dalekosežne posljedice na budućnost ovog grada.

OO SDA Srebrenica je današnjim saopštenjem jasno naznačio da će samostalno kandidovati svog kandidata za budućeg načelnika Opštine Srebrenica, čime su samoinicijativno eliminisali i onemogućili zajednički dogovor za podršku nezavisnom kandidatu za načelnika Opštine Srebrenica, kako je to bilo i 2012. godine.

Svojim saopštenjem OO SDA Srebrenica iskazuje eksluzivno pravo predstavljanja građana Srebrenice, naročito Bošnjaka, i želi nametnuti drugim političkim subjektima teret odgovornosti, ako ne podrže njihovog kandidata i na taj način ih unaprijed optuže za izdaju.

OO SDP BiH Srebrenica neće pristati na samoinicijativne odluke i ultimatume, ma od koga oni dolazili, te će svojim političkim odlukama vrlo jasno podržati nastavak razvoja Srebrenice prema dogovoru iz 2012. godine.