SDP BiH

Održana sjednica Izbornog štaba SDP BiH Gradiška

U četvrtak 14. 04. 2016. godine u Gradišci održana je 4. sjednica Izbornog štaba Opštinske organizacije SDP BiH Gradiška.

Na sjednici su analizirane dosadašnje aktivnosti Izbornog štaba i zadaci u narednom periodu.

Formirati su mini izborni štabovi za deset mjesnih zajednica sa više biračkih mjesta, a prvi zadatak je obilježavanje biračkih spiskova u okviru Projekta SDP BiH „Siguran glas“.

Podjela partijskih novina „Glas slobode“ odvijaće se u dvije etape, tako što je već izvršena podjela polovine dobivenih novina našm članovima preko predsjednika osnovnih organizacija SDP BiH i ostalim građanima po principu od vrata do vrata. Druga polovina će biti podjeljena 24. 04. 2016. godine po principu ulične podjele direktno građanima Gradiške, s obzirom da se toga dana obilježava Dan oslobođenja Gradiške, i biće prisutan veći broj građana u gradu, te je ovo jedinstvena prilika da na taj dan građanima podijelimo aprilski broj „Glasa slobode“.

Pored ove aktivnosti Opštinska organizacija SDP BiH Gradiška uzeće učešće i u drugim aktivnostima koje se budu organizovale povodom 24. Aprila Dana Oslobođenja Gradiške.