SDP BiH

Održana Izborna konvencija Foruma mladih SDP BiH Novi Grad

U četvrtak, 21.9.2017. godine, u sali Općinskog vijeća općine Novi Grad Sarajevo, održana je Izborna Konvencija Općinske organizacije Foruma mladih SDP BiH Novi Grad Sarajevo.

Konvenciji su, pored delegata, prisustvovali članovi Predsjedništva i Općinskog odbora SDP BiH Novi Grad Sarajevo kao i Predsjednik Foruma mladih SDP BiH Damir Filipović,te predstavnici foruma mladih iz drugih općinskih organizacija.

Predsjednica OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo Ajša Saračević se obratila prisutnima i istakla kako će Forum mladih Novi Grad Sarajevo imati punu podršku cijele Općinske organizacije i pomoć pri radu i realizaciji aktivnosti.

Delegati Konvencije su odlučili da će OO FOM SDP BiH Novi Grad Sarajevo u naredne četiri godine voditi Denis Čolić.

Denisovi prvi saradnici u ovom mandatu biće sekretarka Nejra Bajrić i potpredsjednica Bjelošević Segmedina, i potpredsjednici Gelo Dražen i Hasanagić Aldin, a članovi Izvršnog odbora Bibić Ajla, Čimpo Nedim, Mešić Irem, Nil Fatih, Obradović Mevludin, Proho Berina i Šabani Arton.

Denis Čolić, novoizabrani predsjednik je istakao kako je pred Forumom mladih Novog Grada Sarajevo puno truda i rada kako bi ponovo postao prepoznatljiv u cijelom Kantonu Sarajevo. Istakao je da će se u narednom periodu održati niz projekata i edukacija,na koje će se pozivati članovi i simpatizeri kako iz matične organizacije tako i iz ostalih organizacija na prostoru Kantona Sarajevo.