SDP BiH
Gradiška

Održan Treći Vanredni kongres SDP BiH

Slika

Treći Vanredni kongres SDP BiH održan je 06. 12. 2014. godine  u Sarajevu, kojem je prisustvovalo preko 600 delegata i gostiju. Kongres je predstavljao istinski praznik demokratije, što potvrđuje između ostalog i veliki broj učesnika u raspravama po svim tačkama dnevnog reda, kao i veliki broj kandidata na izbornim listama za Glavni i Nadzorni odbor SDP BiH, kao i lista kandidata za Predsjednika SDP BiH.

Kongresu su prisustvovali i članovi SDP BiH regije Gradiška (Gradiška, Prnjavor i Srbac) bilo u svojstvu delegata Kongresa ili kao gosti. Po prvi put u petnaest godina djelovanja Opštinskog odbora SDP BiH Gradiška, dva člana ove organizacije izabrana su u Glavni i Nadzorni odbor SDP BiH. Fadil Suhonjić izabran je za člana Glavnog odbora SDP BiH, a Goran Đukić za člana Nadzornog odbora SDP BiH. Regionalni odbor SDP BiH Gradiška ima još jednog člana Glavnog odbora SDP BiH iz OO SDP BiH Prnjavor Gorana Ljubojevića, tako da će Regionalni odbor SDP BiH Gradiška biti zastupljen sa dva člana Glavnog odbora SDP BiH, što je vrlo značajno za još uspješnije djelovanje opštinskih organizacija SDP BiH regije Gradiška.

Iskrene čestitke novoizabranim članovima Glavnog i Nazornog odbora SDP BiH iz regije Gradiška.

Dodaj komentar