SDP BiH
SDP BiH Konjic

Održan seminar za predsjednike osnovnih organizacija

Jučer je u Kongresnom centru hotela Garden City u Konjicu o organizaciji OO SDP BiH Konjic održan seminar za Predsjednike osnovnih organizacija SDP BiH Konjic.

Pored predsjednika osnovnih organizacija seminaru su prisustvovali članovi Predsjedništva OO SDP BiH Konjic, kao i vijećnici SDP-a u OV Konjic. Seminar je imao za cilj da učesnicima približi način funkcioniranja i upravljanja osnovnom organizacijom. Svrha seminara je bila da se na praktičan način Predsjednicima osnovnih organizacija prezentuje model uspješnog funkcionisanja istih.

Na početku seminara prisutne je pozdravio Predsjednik KO SDP BiH HNK Zoran Mikulić

Predsjednik OO SDP BiH Konjic Mustafa Alikadić govorio je o značaju i ulozi osnovnih organizacija u strukturi SDP-a, kao i o dosadašnjem iskustvu u radu sa osnovnim organizacijama.

Krešimir Azinović  sekretar za organizovanje u SDP-u BiH, prezentovao je model uspješnog funkcioniranja osnovne organizacije. Kao prateći dokument uz prezentaciju učesnicima je dostavljen priručnik sa prilozima koji na praktičan i detaljan način objašnjava vođenje jedne osnovne organizacije.

Nakon prezentacija otvorena je diskusija u kojoj su svoje učešće uzeli predsjednici osnovnih organizacija kao i ostali učesnici.

Diskusija je potaknula niz pitanja i problema sa kojima se susreću svi Predsjednici u svom radu. Učesnici su kroz raspravu uspijeli da donesu određene zaključke i dogovore daljnje aktivnosti  na polju jačanja osnovnih organizacija koje predstavljaju temelj u radu i funkcionisanju SDP BiH.

Predsjednik OO SDP BiH Konjic

Alikadić Mustafa