SDP BiH
Forum mladih SDP BiH

Održan seminar “mlade žene u politici 2017”

U organizaciji Mladi Forum SD, u Velenju – Hotel „Paka“ , održan je seminar na temu „Seminar for young women in politics 2017“. Seminaru su prisustovale mlade članice partije socijaldemokrata iz šest zemalja regiona: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija. Iz BiH je prisustovala Selimić Arnela, članica Foruma Mladih i potpresjednica Foruma žena Stolac, koja je pored Stoca predstavljala i FOM SDP BiH.

Cilj seminara je bio razmijeniti informacije o trenutnim političkim situacijama u regionu, položaju žena kako u politici tako i u svim društvenim sferama života i ukazati na probleme sa kojima se svakodnevno susreću, te naći konkretna i primjenjiva rješenja.
Seminaru su prisustovali specijalni gosti: Andreja Katič (Ministrica odbrane Republike Slovenije), Sonja Lokar (presjednica lobija žena Slovenije i izvršna direktorica CEE mreže za rodnu ravnopravnost), gdje se diskutovalo o problemima i pravima žena u regionu i rodnoj ravnopravnosti.
Pored sticanja znanja i razmjene informacija, razvila su se prijateljstva i uspostavili su se kontakti između članica za jačanje daljnje saradnje.