SDP BiH
U mandatu 2012-2016 započeta i finansijski obezbjeđena investicija

Novootvorena zgrada “Socijalnog” u Zenici zasluga je bivšeg rukovodstva ZZO ZDK

Svečano je  bilo na otvaranju rekonstruisane zajedničke zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK i FZ PIO/MIO, u čiju investiciju je u tri godine koliko je trajala rekonstrukcija, kako kažu govornici prilikom presjecanja “svečane vrpce“, uloženo 2.750.000 KM. Od tog investiranog odnosa učešće ZZO ZDK bilo je 55 % a FZ MIO/PIO 45 %, ili u novcu izraženo učešće ZZO ZDK za period koliko je trajala rekonstrukcija je obezbjeđeno i izvođačima radova uredno plaćeno 1.263.231,44 KM.

Međutim, niko od govornika nije rekao da je to novac i investicija koja je započeta i potpuno finansijski obezbjeđena u vrijeme bivšeg direktora ZZO ZDK Senaida Begića koji je rukovodio Zavodom u mandatu 2012-2016. godina.

Tabela – Iznos planiranih i realiziranih sredstava za rekonstrukciju zgrade po godinama, obezbjeđena u mandatu 2012-2016 direktora Senaida Begića

Organizatori svečanosti,prvenstveno ZZO ZDK i Vlada ZDK nisu se udostojili bivšeg direktora Begića, niti bilo koga iz tadašnjeg Upravnog odbora ZZO, iz poštovanja za sve ono što su uradili za projekat rekonstrukcije čak ni pozvati na otvorenje, što dovoljno govori samo po sebi.

Da licemjerstvo i podlost vladajuće koalicije, ili bolje rečeno raspadajuće koalicije, nema granica potvrđuje i činjenica da su upravo zastupnici SDA i premijer Galijašević koji je u to vrijeme bio zastupnik u Skupštini ZDK zajedno sa njihovim koalicionim partnerima iz SBB-a bili najglasniji u kritici i osporavanju projekta rekonstrukcije zgrade ZZO/PIO koja je tada bila u skoro ruševnom stanju. Tri godine poslije, ni njega niti direktoricu Subašić nije bilo stid taj isti projekat koji su godinama osporavali,svečano otvoriti i istim se na sva zvona hvaliti.

Danas,kada je zgrada dobila jedan novi sjaj,oni sebe ističu u prvi plan prikupljajući jeftine političke poene. O njima više ne vrijedi trošiti riječi jer smo svjesni da naši građani znaju prepoznati koliko je ko i šta uradio u stvaranju boljeg ambijenta za život u ZDK. Na kraju smo ipak ponosni što je projekat rekonstrukcije zgrade konačno završen i što će građani imati mnogo bolje uslove koristeći usluge institucije koje su smještene u novoj zgradi. Vrijeme pred nama će pokazati da nam ovakvi primjeri manipulacije građanima daju samo dodatni motiv protiv licemjerne politike raspadajuće koalicije koja ovakvim manipulacijama,sve više smo ubjeđenja, sigurno broji svoje poslednje dane.

                                                                                                             Press služba

KO SDP ZDK


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu