SDP BiH
Odredite jedno od brojnih pretrpanih komunalnih preduzeća da održava stanice javnog prevoza

Nedopustivo da su stanice u glavnom gradu zatrpane smećem

Građani Sarajeva koji koriste javni gradski prijevoz svakodnevno svjedoče prljavim stanicama sa razbacanim smećem. U nekim slučajevima postoje improvizovane korpe za otpatke od kartonskih kutija. Aldin Krivan, sekretar Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo smatra da je za glavni grad države Bosne i Hercegovine nedopustivo da stanice javnog prevoza budu zatrpane smećem ili da se kartonske kutije koriste umjesto kanti za smeće.

„U Sarajevu djeluju najmanje tri javna komunalna preduzeća čija bi dužnost trebala ili mogla biti održavanje čistoće na stanicama. To su GRAS, RAD i Park, ali očito da niti jedno od ovih preduzeća ne radi ništa po tom pitanju, a odgovornost prebacuju sa jednih na druge. Za sve to vrijeme građani godinama trpe nečistoću na stanicama“, govori Krivan.

SDP Novo Sarajevo je posredstvom svojih članova, preko savjeta mjesnih zajednica tražio objašnjenje od općinskih službi u Novom Sarajevu. Dobili su odgovor u jednoj rečenici, gdje se Općina samo ograđuje i navodi da nije njihova nadležnost. Ovo još jednom pokazuje svu apsurdnost ovakvog administrativnog uređenja glavnog grada i preklapanja nadležnosti, te nebrigu vlasti.

„Pozivamo vlast Kantona Sarajevo, premijera Konakovića i njegove direktore javnih komunalnih preduzeća, da obrate pažnju na ovaj problem. Tražimo da postave korpe za otpatke na stanice javnog prevoza i odrede koje, od brojnih pretrpanih preduzeća, će čistiti i održavati stanice. Nema smisla da se kriju iza nemoći i nenadležnosti. Svi oni od Općine, preko Grada do Kantona i kantonalnih preduzeća, dolaze iz iste stranke i sjede u istim organima SDA“, ističe Aldin Krivan.

 

dav

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu