SDP BiH

Nastavak saradnje SDP-a i DF-a na Ilidži

Na radnom sastanku, održanom 13.9.2017.god., delegacija ilidžanskih SDP-a i DF-a, koje su činili predsjednici opštinskih odbora te vijećnici i vijećnice ove dvije stranke u OV Ilidža, razgovarano je o nastavku njihove saradnje u OV te budućim zajedničkim aktivnostima.

Istaknuto je da se njihovi stavovi u vezi sa načinom vladavine vladajuće većine na Ilidži neće mijenjati i da će nastaviti koristiti sve demokratske metode da bi spriječili nastavak zloupotreba pozicija i netransparentnost pri donošenju odluka od javnog interesa. Općinske organizacije DF-a i SDP-a očekuju širenje opozicionog bloka na Ilidži a delegacije su se složile da u tom bloku može biti mjesta samo za one koji glasaju jednako kao što govore te da neće sarađivati sa strankama ili pojedincima koji glume opoziciju a koriste benefite pozicije.

Istakli su da će predstojeće glasanje u vezi sa Prijedlogom Regulacionog plana Stup Nukleus, za koji ove dvije stranke smatraju da ne zadovoljava potrebe i htijenja građana Stupa, ustvari biti pokazatelj ko je zaista na strani građana a ko to uistinu nije.