SDP BiH
SDP BiH Jablanica

Načelnik Salem Dedić nastavlja s praksom stalnog kršenja procedura i odluka općine

OO SDP Jablanica obavještava javnost naše općine da je načelniku Općine Jablanica uputio Zahtjev za prolongiranje datuma održavanja izbora za članove Podružnica i Savjeta mjesnih zajednica na području općine Jablanica, a s ciljem zaštite prava građana na mjesnu samoupravu i zaštitu interesa mjesnih zajednica.

Naime, kao priprema za održavanje izbora, Zborovi građana morali su se održati u svim podružnicama i na istima su predlagani kandidati, od kojih, na kasno objavljenim kandidatskim listama, velikog broja ni nema, dok su se na nekim mjestima, na listama „pojavili“ potpuno novi kandidati, koji nisu ni predlagani na Zborovima građana.

Postoje čak i podružnice u kojima nisu ni održani zborovi građana. Kao primjer kršenja rokova predviđenih Odlukom o raspisivanju izbora za članove Podružnica i Savjeta mjesnih zajednica na području općine Jablanica, navodimo da su kandidatske liste i lokacije održavanja izbora objavljene 28.09.2017.godine u poslijepodnevnim satima, a članom 4. navedeno je da se vrijeme i mjesto održavanja izbora mora objaviti najkasnije 10 dana prije održavanja istih što predstavlja grubo kršenje Odluke.

OO SDP BiH Jablanica javno pita načelnika Općine Salema Dedića kada će se prekinuti s praksom stalnog kršenja procedura, odluka i drugih zakonskih akata?