SDP BiH

Mešić: Do povećanja akciza teško da će doći i u septembru

Teško da će u septembru Parlamentarna skupština BiH usvojiti zakon o povećanju akciza na naftu i naftne derivate s obzirom na komplikacije u vezi s parlamentarnom većinom i oštrim protivljenjem opozicije da se povećaju, kako kažu, nameti građanima BiH.

Krajnji rok koji je međunarodna zajednica dala BiH da usvoji zakon o povećanju akciza, te pristupi Transportnoj zajednici je septembar, međutim poslanici u Predstavničkom domu BiH skeptični su i ne vjeruju da će u septembru ovo biti riješeno. Posebno teška situacija je što ovaj put nema povjerenja ni SBB-a, a niti volje da prihvate akcize, te što SDA i HDZ BiH ostaju usamljeni kada je u pitanju ovaj zakon.

Mirsad Mešić (SDP BiH), poslanik u Predstavničkom domu BiH, ne vjeruje da će ovo Vijeće ministara BiH ponovo staviti akcize na dnevni red.
“Oni se sad bore za svoj opstanak. Izvještaj o radu im je oboren, prikupljaju se potpisi za njihovu smjenu. Akcize su bile veliki problem”, kaže Mešić.