SDP BiH
Enver Bijedić

Kriza vlasti je evidentna na svakom nivou

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas će na sjednici razmatrati aktuelnu poličku situaciju u zemlji, posebno “krizu vlasti na državnom nivou”. Član Predsjedništva SDP-a Enver Bijedić uoči sjednice najavio je da je ta kriza evidentna iz neuspjelog pokušaja povećanja akciza u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Bijedić je rekao da je i na nivou Federacije BiH situacija slična budući da rukovodstvo Parlamenta FBiH četiri mjeseca nije sazivalo sjednice, a da sada SBB traži smjenu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Istakao je da su SDP i opozicija tražili da bude smijenjena čitava Vlada FBiH zbog neusvajanja izvještaja o radu Vlade za 2016. u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, ali i neispunjavanja obećanja o zapošljavanju i pokretanju infrastrukturnih radova.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu