SDP BiH
Inicijativa Građanskog bloka

Komisija za pitanja boraca OV Novo Sarajevo u potpunosti podržava referendum o imenu sportske dvorane na Grbavici

Na nedavno održanoj sjednici Komisije za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo, predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Građanskog saveza i Demokratske fronte predložili su izmjenu i dopunu dnevnog reda.

Zatraženo je da se u dnevni red uvrsti tačka u kojoj će se ova Komisija izjasniti ili dati mišljenje/zaključak kojim se daje podrška referendumu u vezi sa nazivom sportske dvorane na Grbavici.

Nakon višesatne rasprave i odbijanja da se Komisija izjani o ovom prijedlogu i nakon što su se predstavnici vladajuće većine u Općinskom vijeću uvjerili da ni predloženi dnevni red neće biti usvojen i da će doći do prekida sjednice, došlo je do glasanja i usvajanja predloženog dnevnog reda sa novom tačkom o podršci referendumu.

Nakon rasprave i argumentiranog obrazlaganja članova komisije posebno iz redova SDP-a, DF-a i NS usvojen je zaključak kojim Komisija za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo u potpunosti podržava referendumsko izjašnjavanje građana u vezi sa svim značajnim pitanjima za građane Općine Novo Sarajevo.

Navedeni zaključak i djelovanje naših članova u ovom radnom tijelu su od izuzetnog značaja i daju doprinos realizaciji inicijative za održavanje referenduma građana o nazivu sportske dvorane na Grbavici.

Navedeni zaključak je usvojen jednoglasno što daje dodatni optimizam pred najavljenu sjednicu OV, na kojoj će se raspravljati o inicijativi građanskog bloka o referendumu na kojem bi se građani trebali izjasniti da li su za to da sportska dvorana na Grbavici nosi naziv Sportska dvorana „Goran Čengić“.