SDP BiH
Forum žena SDP BiH

Javna tribina “Zdravlje za sve”

Dvadeset godina rada Foruma žena SDP BIH obilježeno je i u Konjicu, gdje je održana javna tribina “Zdravlje za sve”. Na ovu temu govorila je dr. Selma Jakupović te istaknula da je upravo zdravlje ono o čemu trebamo najviše voditi brigu i naglasila da bi savremena medicina trebala biti fokusirana upravo na preventivu, koja u medicini 21. vijeka već polako zauzima centralno mjesto. Mnoge kampanje se rade sa naglaskom i buđenjem svijesti da se od ranog uzrasta vodi briga o zdravlju, a sve ostalo je dobra navika koja će mnoge poštedjeti i neugodnosti, a i bolesti.

Prisutnima su se obratile i Edita Sulejmanović, članica Kantonalne organizacije FOŽ SDP BIH Kantona Sarajevo te Ifeta Ćešir-Škoro, potpredsjednica FOŽ SDP BIH i predsjednica Kantonalne organizacije HNK. Edita je naglasila da je važno da žene budu aktivne u društvu i da je njihovo učešće veoma bitno, kako u SDP BIH, tako i u organima odlučivanja u našoj zemlji.

SDP BIH nikada nije bio samo muški ili samo ženski, SDP BIH je svima podjednako važan i potreban jer na političkoj sceni BIH predstavlja jedinu snagu koja može našu zemlju povesti naprijed, istaknula je potpredsjednica FOŽ SDP BIH, Ifeta Ćešir-Škoro u svom obraćanju.

Tribinu je moderirala predsjednica OO SDP BIH Konjic, Amra Subašić, a drugarice je pozdravio i predsjednik OO SDP BIH Konjic, Mustafa Alikadić.

Pozdravne riječi su ujedno bile i poruka za sve članice i članove SDP BIH, a iste su želja da se radi još više i još bolje, da zajedničkim snagama jačamo svaku organizaciju, da se politički obrazuje svaka članica SDP BIH i da kroz svoj rad, trud i zalaganje budu prepoznate, kako u partiji, tako i u društvu.