SDP BiH
SDP BiH BPK Goražde

Javna tribina SDP BiH na temu “Izrada izbornog programa za 2018.godine”

Poslije današnjeg nevremena, velike kiše i grmljavine ipak je sala Centra za kulturu Goražde bila prepuna građana koji su prisustovali javnoj tribini SDP-a BiH na temu ” Izrada izbornog programa za Opće izbore 2018.godine i aktuelna politička situacija u BiH”. Učesnici tribine bili su:

Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Skupštine BiH
Damir Mašić, poslanik u Parlamentu FBiH
Emir Frašto, delegat u Domu naroda FBiH i poslanik u Skupštini BPK Goražde

Na tribini je postavljeno dosta pitanja i prijedloga u vezi trenutne političke situacije i sve većih problema kako na državnom tako i na federalnom nivou gdje su na vlasti nacionalne stranke koje žele na samo njima poznat način nacionalnih netrpeljivosti i održavanja stanja straha među građanima, zadržati vlast ali poruka sa ove tribine je poslana da je dosta lopovluka, manipulisanja i nerada od strane vladajućih stranaka i da SDP mora biti spreman za opće izbore 2018. godine promijeniti ovakvo stanje vratiti zakon, pravdu i stabilnost u državi.