SDP BiH
Ubjedljivo najveći broj amandmana i pitanja

Izvještaj CCI: Ubjedljivo najaktivniji u Parlamentu FBIH je SDP

Centar civilnih inicijativa (CCI) radio je analizu aktivnosti u Parlamentu FBiH u prvoj polovini 2017. godine. Analiza je još jednom pokazala da su parlamentarci SDP BiH ubjedljivo najaktivniji sa najvećim brojem amandmana i pitanja. Parlamentarci SDP BiH u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije imali su zvanično 176 amandmana na predložene Zakone i uputili 83 zvanična pitanja. Pored ovoga SDP je predložio i druge zakone, rezolucije, inicirao vanredne sjednice i imao niz drugih aktivnosti koje nisu bile predmet ove analize.

Ovo je samo još jedan dokaz da je SDP konstruktivna opozicija i mnogo više od toga, najkonstruktivnija politička partija u ovom entitetu. Pojedinačno najaktiviniji parlamentarci SDP-a bili su Aner Žuljević u Domu naroda i Jasmina Zubić u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Više o socijaldemokratima u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta FBiH možete vidjeti ovdje:

Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Dom naroda Parlamenta FBiH

U nastavku možete vidjeti tabelu sa prikazom aktivnosti svih političkih partija