SDP BiH
Damir Mašić

Mašić: Klinički centar nije GRAS da štedite na pacijentima kao na vozilima

SDP BiH je jedina politička partija koja je pokrenula pitanje smjene na sjednici Parlamenta FBiH i tada nam je falilo 9 glasova da se obaveže Vlada da preko UO riješi situaciju, kazao je Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, piše agencija Patria.

On je komentirajući dešavanja na KCUS-u i smjenu prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića sa mjesta šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju kazao da o načinu njegove smjene najbolje govore ljudi iz struke, odnosno ljekari i njegove kolege sa odjela i Klinike.

– Oni najbolje zanju kakvo je stanje tamo i ja ima čestitam na hrabrosti obzirom kakav teror gore vlada, na hrabrosti da javno stanu u odbranu svog kolege ne imena i prezimena, nego u odbranu principa i struke i svega onoga što jedan Klinički centar treba da ima – kazao je Mašić.

On je potcrtao da je ovo još jedan razlog zbog čega osoba koja trenutno upravlja Kliničkim centrom ne treba da bude na toj poziciji.

– Jer se ne snalazi, povlači loše poteze, i dovodi u pitanje generalno opstojnost KCUS-a. Naš najveći problem je što se radi o supruzi predsjednika SDA. Jer da to nije tako situacija bi bila ranije riješena. Gospođa Izetbegović KCUS vodi u propast, činjenicom da sve neistomišljenike uklanja i tjera s pozicija na kojima se oni nalaze i to je razlog što su deseci vrhunskih stručnjaka završili u Evropi i širom svijeta jer za njih nije bilo mjesta na KCUS-u.

Mašić smatra da je krajnje vrijeme da se struka i politika razdvoje, jer najveću cijenu plaćaju osiguranici.

– Osiguranici svaki dan plaćaju cijene lošeg vođenja Kliničkog centra i ne može KCUS vršiti uštede preko zdravlja ljudi. To nije GRAS da ukinete nekoliko linija, smanjite rashode itd. Ne mogu se vršiti uštede na lijekovima, medicinskim pomagalima kako biste uštedili. Nažalost bojim se da ćemo morati čekati 2018. godinu da bi se stvari počele kretati i stavljati na svoje mjesto – kazao je Mašić.

(Izvor: Patria)


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu