SDP BiH
Izbjegavanje plaćanja provizije bankama

Inicijativa Armina Karića: Godišnja ušteda građanima Kalesije oko 100.000 KM

Armin Karić, vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Kalesija, na 6. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija je predložio inicijativu da se u šalter sali Općine Kalesija osposobi šalter za naplatu općinske administrativne takse, a na kojem će raditi službenik Službe za budžet i finansijske poslove Općine Kalesija.

U obrazloženju ove inicijative, Karić je naveo da bi se Kalesija trebala ugledati na Općinu Živinice, koja je u proteklom periodu isto to uradila na inicijativu načelnika općine, gosp. Samira Kamenjakovića.

– Ova inicijativa je podrazumijevala da službenik na kraju dana razvrsta novac po prihodima te isti uplati na račun Općine u matičnoj banci. Ovim bi se, tvrdio je Karić, izbjeglo plaćanje bespotrebne provizije bankama.

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, je proteklih dana zajedno sa svojim saradnicima ovu inicijativu sproveo u djelo, te je osposobljen šalter na kojem se vrši naplata općinske administrativne takse, bez plaćanja provizije bankama.

Na ovaj način, zahvaljujući odličnoj inicijativi mladog vijećnika Karića, ali i trudu izvršne vlasti na čelu sa načelnikom Džafićem da inicijativu sprovedu u djelo, u džepu građana Kalesije će godišnje ostati blizu stotinu hiljada konvertibilnih maraka, a koje su do sada završavale u džepovima vlasnika banaka.

Vijećnik Armin Karić izražava zadovoljstvo što je načelnik Džafić prihvatio ovu inicjativu. I ovom inicijativom vijećnik Karić je potvrdio da je jedan od onih koji istinski vodi računa o interesu građana. I ova njegova inicijativa naišla je na podršku mnogih Kalesijaca bez obzira na stranačku pripadnost.

Kalesijske-novine.com