SDP BiH
Arman Zalihić

HDZ-ov duo nastavlja lažnim obećanjima obmanjivati mostarske sportaše

Na istup premijera HNK/Ž, inače aktualnog dopredsjednika novoformiranog RS BiH, Nevenka Hercega, u kojem je isti najavio izgradnju toliko puta obećane gradske sportske dvorane u Mostaru, oštro je reagirao Arman Zalihić, člana GO SDP Mostar i Savjeta za sport SDP BiH.

Zalihiću je posebno upala u oko premijerova tvrdnja da će kredit od Europske banke uzeti HNK/Ž-a, a vraćati Grad Mostar.

„Mislim da ovakvu izjavu ne bi dao ni osnovnoškolac. Bilo bi zanimljivo da nam Herceg i Bešlić malo iscrpnije pojasne kako će to dug HNK/Ž-e vraćati Grad Mostar, bez prethodne suglasnosti gradskog Vijeća, što ga u ostalom i priječi da se sam zaduži. Očito, ili radi se o nelegalnim transakcijama, ili o još jednom lažnom predizbornom obećanju HDZ-ovog dvojca“, tvrdi Zalihić.

Priznaje da je i sam, u jednom trenutku, povjerovao u tko zna koje po redu gradonačelnikovo obećanja. „U trenutku kad su najavili smanjenje megalomanskog kapaciteta, sa šest – na dvije tisuće gledatelja, pomislio sam, evo napokon su došli pameti, jer sam ja od početka zastupao stav da niti jedan klub u Mostaru ne može napuniti čak ni tu manju dvoranu, a očekivati da bi glazbeni koncerti povećali rentabilnost dvorane su se u praksi pokazala nerealnim. Ne treba ići dalje od Splita, gdje velebna Spaladium Arena propada grcajući u dugovima. No, bio je to samo još jedan njihov spin u cilju obmanjivanja javnosti koje traje još od Bešlićeve najave da će dvorana biti gotova za Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu 2013. godine.“

Ipak za tezu da se radi o još jednom smišljenom lažnom obećanju, prije nadolazećih izbora, Zalihić uporište pronalazi u Hercegovoj tvrdnji da će samo za sređivanje dokumentacije, prije apliciranja za krediti, biti potrebno najmanje godinu dana. „Mislim da ova izjava najbolje oslikava činjenicu da je ovo lažno obećanje i da se Herceg iz petnih žila trudi amortizirati nezadovoljstvo biračkog tijela u Mostaru, nastalo zbog ovog i niza drugih lažnih, a nikad izvršenih obećanja, koalicijskih partnera“, okrznuo je Zalihić, osim HDZ-a i partnerski SDA.