SDP BiH

Hadžihasanović: Evropa je prepoznala problem „Dvije škole pod jednim krovom“

Član Foruma mladih SDP BiH, Kenan Hadžihasanović, je krajem prošlog mjeseca boravio u Briselu gdje je kao predstavnik Bosne i Hercegovine i cijele balkanske regije učestovao u kreiranju Studentske radne grupe pri Internacionalnoj uniji mladih socijalista (IUSY).

Pored učešća u kreiranju Studentske radne grupe Hadžihasanović je održao sastanke sa predstavnicima OBESSU, krovne organizacije srednjoškolaca u Evropi, sa kojima je razgovarao o problemu „dvije škole pod jednim krovom“.

„Predstavnici OBBESSU su veoma dobro upoznati sa situacijom u Bosni i Hercegovini i sa problemima našeg obrazovnog sistema. Dogovorili smo korake i kako da pristupimo rješavanju problema u obrazovanju, poput problema ‘dvije škole pod jednim krovom’ koji je Evropa prepoznala kao jedan od gorućih problema u našem obrazovnom sistemu“, rekao je Hadžihasanović.

Učešće, pored Hadžihasanovića, su uzeli mladi socijalisti iz Argentine, Čilea, Dominikanske Republike, Španije, Finske, Armenije, Kurdistana, Finske i Norveške.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu